Google Trends laat zoekinteresse in Bitcoin zien

De positieve prijsstijgingen van Bitcoin dit jaar zorgen ervoor dat steeds meer mensen informatie opzoeken over Bitcoin. Hierdoor lijkt het sentiment omtrent Bitcoin weer terug te komen. De data komen van Google Trends, waar door de zoekmachine in kaart wordt gebracht hoeveel er gezocht wordt op een bepaald keyword.

Volgens de gegevens van Google hebben zoekopdrachten naar het woord 'bitcoin' afgelopen week een hoogtepunt gezien. Deze piek hebben wij sinds februari 2018 niet meer gezien, toen kostte 1 Bitcoin nog tussen de € 7100 en de € 9850. De huidige prijs van Bitcoin ligt weer rond de €9.600. Ook de zoekwoorden 'bitcoin kopen' en 'bitcoin vergelijken' zien een grote stijging in het aantal zoekopdrachten.

Tijdens de dalende trend van vorig jaar, waarbij Bitcoin van bijna €18.000 naar het laagste niveau tot onder de €3.000 zakte, daalde de interesse in cryptocurrency aanzienlijk. De stijging laat voor sommigen zien dat de dalende trend voorbij is.

Google Trends gebruikt de data van de zoekmachine om zoekinteresse weer te geven, maar toont geen exacte cijfers. Desalniettemin laat het zien dat deze indicator van cryptocurrency in de afgelopen twee weken van 12 naar 20 is gestegen, op een totaal van 100.

De landen met de meeste interesse in Bitcoin zijn Zuid-Afrika, Nederland, Slovenië, Oostenrijk en Nigeria. De tool van de zoekgigant laat ook zien dat zoekopdrachten met betrekking tot cryptocurrency exchanges aanzienlijk zijn toegenomen.

Baidu, de grootste zoekmachine van China, toont ook een grote stijging in de zoekinteresse voor Bitcoin. In april, toen de zoekopdrachten naar bitcoins verdrievoudigd werden op Google, stond BTC tussen de populairste opkomende zoekwoorden van Baidu.

Deze data lijkt studies te bevestigen die suggereren dat er een verband bestaat tussen de prijs van Bitcoin en de zoekinteresse. In 2017 constateerde SEMRush dat de prijs van Bitcoin 91% correlatie had met Google-zoekopdrachten.

De prijs van de cryptocurrency steeg en als gevolg daarvan gingen mensen meer zoeken om te achterhalen wat er aan de hand was. Vermoedelijk groeit de zoekinteresse naarmate de nieuwszenders de stijgende prijzen van Bitcoin oppakken en erover berichtten.

Wij danken Florian Zijlstra van CryptoTips.eu voor het delen van zijn ideeën in deze guest blog.

comments powered by Disqus